FK Uhlířské Janovice Odebírat novinky přes RSS RSS Feed

Rozhovor se střelcem dorostu Radkem Tancerem

Úterý 4.02.2014 21:44 -- Autor: Jirka

Rozhovor – Na otázky nejen z přípravy nám odpovídal talentovaný útočník Radek Tancer. Dorost na jeho střelecké schopnosti bude na jaře spoléhat. Útočník sice fotbalově nevyrůstal v Uhlířských Janovicích, ale klub mu brzy přirostl k srdci.


Ahoj Radku, na úvod nám pověz, jak a kde jsi začínal s fotbalem?

Ahoj, s fotbalem jsem začal před 10 lety v Ratajích nad Sázavou. K fotbalu mě vedl můj otec, který sám fotbal v Ratajích hrával.

A jak jsi se dostal do Janovic?

Do Janovic jsem se rozhodl jít poté, co trenér, který mě fotbalově vychoval, skončil s trénováním. S přestupem byly sice problémy, ale jsem tu a jsem tu moc rád.

Prošel jsi skoro všechny posty, včetně brankáře. Nestýská se ti po ostatních postech?

To je pravda, samozřejmě že mám někdy chuť se vrátit na staré posty, ale pozice útočníka mi vyhovuje a nechtěl bych ji už nějak měnit.

Vryl se ti nějaký zápas za UJ výrazně do paměti?

Tak asi to bude poslední zápas za starší žáky proti Kostelci, kterým jsme završili skvělou sezónu a mohli slavit první místo.

Přejdeme do letošní sezóny. V čem byla na podzim chyba?

Chyb to bylo asi víc. Zaprvé je to zúžený kádr, dále asi naše účast na trénincích, disciplína. Nějak se to nepříjemně shromáždilo, snad to bude na jaře lepší. Také se nám zranilo několik důležitých hráčů, kteří jsou už naštěstí zdraví.

Na podzim jsi také nakoukl do A-týmu, jaké to bylo?

Byla to dobrá zkušenost, odehrál jsem sice jen 20 minut, ale i tak jsem dost odkoukal a trochu se přiučil.

Přípravu dorost začal dříve než A-tým, má totiž co dohánět. Myslíš, že nabraná fyzická kondice přinese své ovoce?

S přípravou jsme začali brzy a celkem zostra. Ale asi to bylo potřeba. Myslím, že s novým trenérem se zvedne i morálka týmu a na jaře budeme více úspěšní.

Nakousl jsi morálku. Jaká je nálada v kabině?

Nálada v kabině je víc než dobrá, sešli jsme se dobrá parta, máme si co říct, dobrý kolektiv je základem úspěchu. Dokážeme se podpořit i ve zlých časech, proto hrajeme fotbal s chutí, a to je přece důležité.

Dorost čeká boj o záchranu, co bude nejdůležitější v jarní části sezóny?

Tak nejdůležitější bude podávat o dost lepší výkony než na podzim.  Když budeme každý zápas nechávat na hřišti maximum, tak to zvládneme. Jiná cesta nevede!

Jaký je tvůj tip na umístění na konci sezóny?

Nechci hádat nebo tipovat, ale bylo by super se vytáhnout aspoň do klidného středu tabulky. Byla by škoda hrát o záchranu.

A na závěr, máš nějaký fotbalový vzor a oblíbený klub?

Když jsem chytal, byl to Petr Čech, když jsem býval v záloze, byl to Frank Lampard, ale teď asi žádný vzor nemám. A už od malička fandím Chelsea FC.

Děkuji za rozhovor.

 

Autor: Jiří Vokřál

 


Přidejte komentář

Složte puzzle podle obrázku vpravo nahořeWordPress CAPTCHA